RESILIENSTRÄNING · GROWTH MINDSET COACH · POSITIV PSYKOLOGI/KBT · LEDARSKAPSUTVECKLING

MINDFULNESS

Mindfulness är en effektiv väg till en mer medveten närvaro. Den står på god vetenskaplig grund och är en rad meditationsmetoder.

Där finns bland annat ett förhållningssätt till tankar. En väg till att träna upp en distans till det man tänker. Det utrymmet kan sedan användas till att förhålla sig till det man tänker. På så sätt ökar man förmågan att välja beteende.

Så utöver att vara ett verktyg för stresshantering är mindfulness en väg till bättre beslutsfattande. Det har gjort att metoden är väldigt populär bland höga beslutsfattare.

NYFIKEN PÅ MINDFULNESS?

1. Sekulär metod som visat goda resultat i randomiserade studier.

2. Stressreglering på vetenskaplig grund.

3. Medveten närvaro i kroppen och i andningen ger ökat fokus och en ökad återhämtning.

4. Innefattar tekniker för andning, tankar, meditation och kroppskännedom.

5. Fungerar bra ihop med KBT. Många övningar kring hur man kan skapa distans till sina tankar är gemensamma.

6. Medför förändringar i hjärnan. Mindfulnessträning påverkar blodflödet i de av stresspåverkan drabbade områdena.

MINDFULNESS FÖR MIG

Jag började med mindfulness för 15 år sedan. 2010 gick jag min instruktörsutbildning, det ingick även i min KBT-terapeututbildning. Sedan dess har jag vävt in det både i mitt eget liv och klientsamtal.

Vad skulle du vilja göra med det där utrymmet mellan tankarna? Själv använder jag det gärna till att tänka om tankarna och att välja.

Charlotta Segerlund Darnell mindfulness
Nyhetsbrev från Charlotta Segerlund Darnell, KBT-terapeut och psykologisk styrketränare

NYHETSBREV, LINKEDIN OCH INSTAGRAM

Mitt nyhetsbrev kommer en till två gånger i månaden. Anmäl dig gärna! Du är även välkommen att följa mig på LinkedIn och Instagram.

KONTAKTA MIG!

Det kan vara svårt att nå mig på telefon, eftersom jag ofta sitter i samtal. Här kan du skicka ett meddelande till mig, så återkommer jag till dig inom kort. Dina kontaktuppgifter kommer endast att sparas för att möjliggöra min kontakt med dig. Du kan när som helst meddela mig, om du inte vill att dina kontaktuppgifter ska sparas.

JA TACK, SKICKA NYHETSBREV!

Du kan enkelt avregistrera dig om du inte längre vill ha mina utskick, det är bara att klicka på länken längst ner i nyhetsbrevet.